TA: Bitcoin (BTC)

tonis

Member
Član
Pridružen
21. apr 2021
Prispevki
9
BTC na 4h grafu riše trikotnik s targetom v območju 49k.
Tole je sicer dnevni graf, tako da vzorec tu ni povsem čist, se pa vidi da se v tem območju nahaja dnevni moving average (MA100), katerega se BTC ni dotaknil že od oktobra
V bližini 45k pa se nahaja tedenski EMA21, na katerega se je BTC naslanjal ob vsaki korekciji v prejšnjem bullu.

Torej, če bo vzorec upoštevan in pridemo do tam dol, bi bili obe ceni dobri vstopni točki, odboj pa zelo verjeten (jaz osebno običajno vstopam ravno na močnih moving average črtah, kar zgoraj omenjeni sta)

V primeru pa da ne bi šlo po planu 😊 in gre cena gor, pa to pomeni samo še bolj strm padec najverjetneje v maju. Dejstvo je, da je mesečni RSI že nad 90 in je po zelo strmem grafu konsolidacija le vprašanje časa, oz zaenkrat kaže da smo že v tej fazi.

Malo za občutek - mesečni graf:

Eden od razlogov za trenutno turbulenco pa je tudi graf btc dominance. Le ta je namreč v območju supporta, kar pa pomeni malce več nelagodja za alte.
 

Bonanza

Moderator
Član
Pridružen
17. mar 2021
Prispevki
35
Hvala za post, se veselim naslednjih. Lahko tudi altov, kjer pač ustvariš novo temo, če imaš kaj na zalogi, kuj poženi. :)
 

tonis

Member
Član
Pridružen
21. apr 2021
Prispevki
9
Ne bom rekel da si zgrešil, ker oba predvidevava kaj bi se zgodilo če bi se zgodilo(po domače - šloganje ;))
Jaz se niti nisem toliko osredotočal koliko % so bili popravki v prejšnjem bullu, bili pa so vsi razen zadnjega do tedenske linije EMA21 oz po fibonačiju se mi zdi da je bilo v rangu 50 in 61.
Tokrat pa tega dotika EMA21 še kar ni.

Ne bom rekel da 30k ni možno, se mi pa zdi manj verjetno dokler bo bull, pač dejstvo je, da je do te cene precej močnih MAjev, ki veljajo tudi za močne supporte.

Ampak kakorkoli obrnemo, mislim da vrha še nismo videli, graf nima značilnosti vrha, pa tudi dominanca je še previsoka.
 

Bonanza

Moderator
Član
Pridružen
17. mar 2021
Prispevki
35
Support Levels: $53,300, $52,225, $51,440, $51,000, $50,750.
Resistance Levels: $55,000, $55,400, $56,820, $58,355, $60,000.
 

tonis

Member
Član
Pridružen
21. apr 2021
Prispevki
9
En update od včeraj...
Mislim, pa da se bližamo lokalnemu dnu. Dnevni MA100 se približuje označenemu supportu in po moje bo nekaj časa držalo.
Špekuliram da bo odboj vsaj do MA50(rdeča črta) potem pa bomo videli. Če špekuliram dalje(POZOR: dlje v prihodnost kot špekuliram, nižja je verjetnost da bo tako ;)) bi lahko šlo kasneje še nižje, morda linija, ki sem jo omenil na včerajšnjem grafu - w EMA21, katera se ta teden nahaja tam pri 45k.

Bolj skrbi btc.d (dominanca)
Če pogledamo bolj levo, je očitno da je bil trenutni level v prejšnjem bullu precej trd oreh. Kar 21 tednov je trajalo, da je prišlo do preboja. Celo dvignila se je iz 50 proti 70! Saj ne pravim da bo zdaj tako, ampak kar čez pa najbrž ne bo šlo..

//med mojim pisanjem je cena že padla do support linije, ampak dotika MA100 ni bilo tako da po moje bo še en spust.
 

tonis

Member
Član
Pridružen
21. apr 2021
Prispevki
9
Še ena sličica btcja...

V območju ki sem ga omenjal zgoraj je tudi trendlinija in pa dnevni ichimoku oblak. Dotika tega oblaka ravno tako ni bilo že zeloo dolgo, tako da tudi to mi je en pokazatelj da bi moral biti tukaj odboj (vsaj začasni!)
 

tonis

Member
Član
Pridružen
21. apr 2021
Prispevki
9
Tako nekako :) manjka blow off top. ne vemo pa če bo zdaj tudi tako. Na splošno je ta bull precej drugačen od prejšnjega in je težko napovedat kaj bo, kdaj bo, ... Pač ugibamo :) ..spet špekuliram, maj zna bit precej turbulenten. npr BNB ima mesečni RSI 96, konec meseca pa bo še višji in to bo preprosto treba skonsolidirat ker je kritično prenakupljen, tudi nekateri drugi kovanci so prek 90. Ne pa mojih predvidevanj jemat "za sveto" 😉
 

tonis

Member
Član
Pridružen
21. apr 2021
Prispevki
9
Ja, zanimiva zadeva. Je pa teh idej kar precej na tradingview in kar veliko jih je zanimivih, problem pa je da so ene long druge short, potem pa se odloči kam bo šlo :)

Če malo pokomentiram trenutno stanje. Že dva dni se nahajamo v območju 55k, kjer je resistance(označen na grafu), na istem mestu pa je tudi dnevni ema21. Menim, da bo to prebito in da gremo vsaj do MA50, ki je trenutno na 57k.

Skrb vzbujajoč pa je graf btc.d(dominanca), spet je direkt na supportu in je možnost "potresa", če se spusti še nižje, bom čez vikend razmišljal o begu v fiat.
 

PowaAaah

New member
Član
Pridružen
2. maj 2021
Prispevki
4
Trenutn pogled na BTC chart..

Za enkrat lep trend z higher highi in higher lowi.. Tudi manjši "dip proti 55k bi bil še vedno bullish (več na grafu)

3aL3ZKbD


Lahko retestamo spodnjo belo črto (ki bi trenutno znašala okoli 55k, če se (4h) candle zaključi pod "kanalom" bi bil prvi alarm (kratkoročno).

s strani supporta:

PsNQsiMG


Trenutno smo retestali prejšni resistance, kateri je sedaj postal support (bounce od njega) prav tako imamo še zelo močen support malo nižje pri cca 55k.

S strani trejdanja je tudi vedno dober entry pri retracement levelu 40-60% in da nardi pullback na prejšni higher high oz support. S tem bi naredili nov higher low in zalet proti novem higher highu.

FIB.:
CKpk4xVXMoving Average:


Tisti ki spremljate kakšno TA vrjetno že veste da je na daily 50 EMA igrala zelo veliko vlogo od sredine leta 2020.. Trenutno smo nad 21 in 50 kar je seveda dober in bullish znak. Pomembno je, da se dnevne "sveče" (po naši uri ob 2:00 zjutraj) končajo nad 50 EMA (na grafu modra črta, rdeča je 21 in tudi pomembna)
CjDONZ5B


Sam osebno pri trade-ih ne uporabjam moving average-a ker je laggy indikator, je pa zelo dober za analizo.

CME Futures:

Nenapisano pravilo pravi, da se 90% gap-ov zafila.
IXBU9Mwp


Na dol je ostal samo en večji gap pri cca. 25k. Osebno ne vrjamem, da ga bomo v bullu zapolnili. Nekateri pravijo/špekulirajo, da je to cena, ki jo bomo zapolnili v "kripto zimi". Lahko samo ugibamo..

Na gor imamo precej velik gap med 58-60k, prav tako če končamo danes pod 57k bomo imeli še enega, kar je prav tako bolj pozitivno kot negativno, sploh glede na to, da smo trenutno v uptrendu (govorim za kratkoročno, dolgoročno smo v uptrendu že od oktobra prejšno leto :))
 

tonis

Member
Član
Pridružen
21. apr 2021
Prispevki
9
Jaz sem šel danes postopoma full in, tokrat večinoma v BTC(en kos celo long 12x, če bi šel pa res na ziher bi šel 5x), ker je končno prišlo do dotika tedenske EMA21 (na cca 47k), do nedelje zna iti še sideways, potem pa nekako računam da gor. Po moje je vse pod 50k dober nakup.

Zakaj ne dodajam v alte?
Zaradi dominance. na dnevnem in tedenskem grafu ima RSI pod 20, pa v območju supporta je. Kasneje se pričakuje da bo šla še nižje, prej pa se mora (po moje) malo skonsolidirat.

Potrebno pa je poudariti, da nisem finančni svetovalec :)
 

tonis

Member
Član
Pridružen
21. apr 2021
Prispevki
9
Tale post bo mešanica lastnih občutkov in TAja.. :)
Ja, če sem že šel full in si lahko v plus štejem samo to, da sem izpustil alte o_O:) tole včeraj je bilo epsko, vzorec na grafu, ki je spominjal na h&s sem sicer videl že prej, ampak mi enostavno ni bilo realno, da bi tako na hitro padlo tako globoko, preprosto preko vmesnih trendlinij in MAjev.

Tole zdaj je branje grafa za nazaj. BTC je v prejšnjem bullu rasel skupaj z mesečnim conversion line-om mesečnega ichimoku oblaka(v nadaljevanju CL), na grafu označena modra linija. V tem bullu pa sta nekaj časa rasla skupaj, potem pa se je cena dvignila krepko nad CL in je dejansko bilo za pričakovat da se bosta spet srečala, ampak vseeno ne tako "na zobe".
Jaz sem pričakoval odboj pri weekly EMA21(to je eden večjih razlogov da sem vstopil), ampak zgodil se je preboj, ravno tako včeraj preko dMA200 na 39500.
1621550928651.png

Kaj pričakovat za naprej. Ena od opcij je, da se bo cena skonsolidirala pri omenjenem CL, vmes gre lahko tudi nižje. Tole zgoraj je mesečni graf. Prva rdeča sveča nekoliko spominja na "hanging man candle", če je poleg še ena rdeča(zaenkrat kaže da bo tako), je to mišljeno kot obrat trenda in tretja sveča je potem najbrž še nižja od druge. (na grafu sem zadnjo dorisal, da si je morda lažje predstavljat)

1621550768423.png

Kot sem že omenjal, graf dominance BTCja je extremno nizek isto velja za RSI tega grafa(govorim dnevni in tedenski timeframe, nižji timeframi so se konsolidirali sproti). Verjetno bo sledila nekakšna korekcija navzgor, do kje nimam pojma, vsaj 50 se mi zdi kar verjetno.

Kar nekaj kovancev je padlo nazaj v indikator (mesečni) bollinger band, Matic in ADA še nista. Sploh Matic mi je sumljiv da bo krepko pogrnil, tedenski in mesečni RSI krepko preko 95! to je zame znak za alarm, pa čeprav gre za večji timeframe.. Vmes lahko sicer še nekaj zraste, potem pa ali do konca tega tedna ali pa naslednji vsaj meni precej verjetna korekcija.

Ampak jasno, your money your decision :)
 

I.J.

Active member
Član
Pridružen
17. feb 2021
Prispevki
27
je pa res da je premalo igralcev v igri da bi se zanašal samo na TA oz. velik kapital je v peščici ljudje ki obračajo trg, je tukaj velik psihološki vpliv posameznih odločevalcev
 

tonis

Member
Član
Pridružen
21. apr 2021
Prispevki
9
Jaz v TA precej verjamem, dejansko so mi pri BTCju novice posledica TAja.
To kar se nam zdaj odvija so nekateri traderji napovedali - menda gre za t.i. wyckoff vzorec, jaz ga sicer ne poznam, če pa se bo odvil do konca, potem gremo še precej nižje, ampak nekako računam da to ne bo ta mesec. Junij pa je v igri. (če kdo spremlja yt kanal chiko crypto, on je dan pred krešem opozoril na ta vzorec)
Oba kraka omenjenega vzorca (btc od 30 do 60 in obratno) sicer pripisujemo Musku, meni pa je to vnaprej režirana predstava.

En tak primer je bil tudi včeraj - na 1h grafu se je delal vzorec h&s s targetom ~36100. In takoj za tistim je butnila ven novica da kitajci banajo mining. In seveda cena dol.

Skratka, trg zmanipuliran na max.
 
Similar threads
Thread starter Naslov Forum Odgovori Datum
-Daje_ Bitcoin Breakout Signal kaže, da se bo največ kripto verjetno vrnilo na 100.000 USD, saj bodo vlagatelji izbrali BTC kot zlato Splošni kripto pogovori 0
Ajki Pojasnilo zakaj cena Bitcoin-a(BTC) vpliva na ceno ALT-ov Splošni kripto pogovori 0
Ajki Bitcoin nedeljski padec (18.04.2021) analiza stanja. Trgovanje 0
-Daje_ PayPal v ZDA uvaja storitve Crypto Pay za Bitcoin, Ether in Altcoins Menjalnice, DeFi, Skladi, Kartice, Denarnice 0
-Daje_ Bitcoin zahteva 50.000 USD, kar je ključna raven za oživitev bikov Splošni kripto pogovori 0
-Daje_ Bitcoin, Ethereum in Altcoins padejo! Splošni kripto pogovori 0
-Daje_ Bitcoin testira 50.000 USD, padec Ethereuma in Altcoinov Splošni kripto pogovori 0
-Daje_ Bitcoin po podpori Tesle še naprej dosega nove višine Splošni kripto pogovori 0
-Daje_ Bitcoin, Ethereum in Altcoins pravi dobiček Splošni kripto pogovori 0
0range42 Število naročnikov na Redditov Bitcoin podreddit se je povečalo za preko 200.000 v le štirih dneh Splošni kripto pogovori 0
-Daje_ Bitcoin prečkal 57 tisoč dolarjev, nastavi še eno najvišjo vrednost in prižge kripto rally Splošni kripto pogovori 0
-Daje_ Bitcoin pospešuje Splošni kripto pogovori 0
DragarA Motley Fool se podaja v Bitcoin Splošni kripto pogovori 0
Ajki Špekulacija: Naslednji BTC ATH ( All Time High ) Splošni kripto pogovori 2
PowaAaah BTC 2022 - TA + Makro Tehnične Analize 0
-Daje_ Cene zlata, hrane in altcoinov z imenovalcem BTC: Kako izmeriti vrednost premoženja v bitcoinih Splošni kripto pogovori 0

Similar threads

Na vrhu