PayPal v ZDA uvaja storitve Crypto Pay za Bitcoin, Ether in Altcoins

-Daje_

Active member
Član
Pridružen
12. feb 2021
Prispevki
34

PayPal v ZDA uvaja storitve Crypto Pay za Bitcoin, Ether in Altcoins​


PayPal v ZDA uvaja storitve Crypto Pay za Bitcoin, Ether in Altcoins 101


Plačilni velikan PayPal, ki je zaslužen za nenamerno sprožitev sedanjega kripto bull-a, ki je potekal lani, s svojo glavno kripto potezo - je napovedal uvedbo storitve, ki bo svojim strankam omogočala plačevanje s kriptoaseti, kot je bitcoin (BTC) .
V sporočilu za javnost je podjetje navedlo, da bo njegova zadnja poteza "znatno razširila uporabnost kriptovalut" in bo "na voljo na milijonih svetovnih spletnih podjetij". Nadalje je navedlo, da se bo storitev "v prihodnjih mesecih še naprej širila."
Tako kot zadnja poteza, ki je imetnikom računov omogočala, da lahko na svoji platformi kupujejo, prodajajo in ( skoraj ) držijo kripto, je bila nova storitev, imenovana Checkout with Crypto, sprva na voljo le v ZDA.
Vendar pa bo novost, ki bo predstavljena danes, omogočila tudi pretvorbe iz kripto v fiat v fazi transakcije, pri čemer bo družba dodala, da bo omogočena "pretvorba imetja kriptovalut v fiat valuto ob blagajni". To dejstvo bo omogočilo "gotovost vrednosti in nobenih dodatnih transakcijskih provizij".
aff_i

Podjetje je trdilo, da bodo njegove nove storitve podjetjem in posameznikom omogočale prejemanje plačil v kripto, njegov direktor Dan Schulman pa je navedel:
"Omogočanje kriptovalut za nakupe v podjetjih po vsem svetu je naslednje poglavje v spodbujanju vseprisotnosti in množičnega sprejemanja digitalnih valut."
Podjetje je dejalo, da njegova nova storitev podpira bitcoin, pa tudi litecoin (LTC) , ethereum (ETH) in bitcoin cash (BCH), "odvisno od tega, kaj imajo [kupci] pri PayPalu in stanja na voljo v vsaki kriptovaluti."
PayPal je dodal, da bo "v pretvorbo iz kripto v USD vgrajen namaz za pretvorbo kriptovalut."

Njihova nova storitev deluje tako:


"Trg je prešel točko brez donosa in podjetja, ki so kriptovalute obravnavala kot eksperiment, se zdaj mudijo, da bi priskočila na vrsto ," je za Cryptonews.com povedala Arina Kulackovska, vodja korporativnih plačilnih rešitev na trgovalni platformi CEX.IO in dodal, da zdaj vidimo "prve korake k revoluciji v kripto plačilih."
"Medtem ko prodajalec (registriran v Paypalu) za zdaj dobiva denar v fiatu in ne v kripto, verjamem, da bo kmalu prodal kripto od uporabnika. V naslednjih 2-3 letih bomo videli resnično revolucija, "je dodala.
Aleksander Vasiliev, soustanovitelj in upravljavec plačilne mreže Mercuryo , ocenjuje, da bo trajalo še eno leto, da bodo kriptovalute postale bolj operativne v trgovini na drobno.
V komentarju poteze PayPala je poudaril, da je to tudi primer uporabe kriptovalut, ki je v skladu z zakonom, s strani običajne plačilne platforme.
"To pomeni, da ameriška zakonodaja to omogoča, kar je velik korak naprej pri zakonitem sprejemu kriptovalut s strani največjega svetovnega gospodarstva, ki je bilo vedno zelo strogo glede finančne jasnosti," je dodal Vasiliev.
Medtem se je ravno včeraj še en plačilni velikan Visa pridružil velikemu kripto podjetju Crypto.com, da bi poravnal transakcije z drugim največjim steblecoin USD Coin (USDC) z Visa nad Ethereumom.

Vir: https://cryptonews.com/news/paypal-launches-crypto-pay-services-in-united-states-for-btc-9729.htm
 
Na vrhu