Korelacija Ethereum in DeFi žetoni

Ajki

Administrator
Osebje foruma
Član
Pridružen
10. feb 2021
Prispevki
279
1614006941202.png

Od pojava DeFi na kripto trgu, trgovci pripisujejo vsaj del močne rasti Ethereuma žetonom DeFi.

Kakša je korelacijsa v resnici!

Korelacijski koeficient
Korelacijski koeficient je statistično merilo moči razmerja med relativnim gibanjem dveh spremenljivk. Vrednosti se gibljejo med 1,0 (popolna pozitivna korelacija) in -1,0 (popolna negativna korelacija); 0.0 pomeni, da korelacije sploh ni.

Izračunali smo korelacijski koeficient na podlagi dnevnih zapiralnih cen med indeksom DeFi in ETH od 18. junija 2020 do 18. februarja 2021.
Rezultat je koeficient 0,93, ki kaže, da se obe sredstvi gibljeta v isti smeri. Ko pa smo izračunali dnevni koeficient% spremembe, je bil korelacijski koeficient bistveno nižji pri 0,66. Ta razlika kaže na to, da čeprav se obe sredstvi gibljeta v isto smer, pa je ne počneta v enaki meri.

Glavni dogodki
Oglejmo si na grafikonu glavne dogodke v istem obdobju in si oglejmo njihovo podobnost in razlike za ETH in DeFi.

Oba sredstva sta dosegla vrhunec 1. septembra 2020. Po tem, ko sta dosegla vrhunec, sta takoj strmoglavila. Glavna razlika je bila v tem, da se je Ethereum po začetnem zrušitvi začel konsolidirati, medtem ko so se žetoni DeFi nadaljevali nižje.

Obe aktivi sta se 6. novembra približno ob istem času začeli močno povečevati. Letos, čeprav odlično za oba, se je v odstotkih bistveno razlikovalo. Ethereum se je trenutno povečal za 158% v začetku leta, medtem ko so se žetoni DeFi povečali skoraj za dvakrat več 313%. Kriptovalute so sčasoma dosegle najvišjo vrednost na isti datum: 13. februarja 2021. To krepi idejo, da čeprav se premikajo v isto smer, to počnejo v drugačni meri.

Če pogledamo naprej: enaka strategija bo verjetno delovala tako za Ethereum kot za večino žetonov DeFi, saj se zdi, da imajo isti trend.
Nastavitve prodaje, kot so Take Profit, Stop Loss in Trailing Stop Loss, pa bi se verjetno morale razlikovati, saj obstaja velika razlika v nestanovitnosti obeh sredstev.
 
Na vrhu