Kaj je Dogecoin in ali je vreden investicije ?

Ajki

Administrator
Osebje foruma
Član
Pridružen
10. feb 2021
Prispevki
279
1614093315834.png

Kaj je Dogecoin?
Dogecoin (DOGE) sta ustvarila programska inženirja Billy Markus in Jackson Palmer, kot šalo in parodijsko kriptovaluto.

Po poročanju naj bi v nekaj urah napisala kodo za Dogecoin in v začetku decembra 2013, odprla spletno stran s pasjimi memi za trženje kovanca.

Markus priznava, da je našel velike dele izvorne kode bitcoina popolnoma nerazumljivo, vendar je vedel dovolj, da je spremenil nekaj osnovnih elementov za Dogecoin. Na primer, ustvaril 100 milijard Dogecoinov (v nasprotju z 21 milijoni bitcoinov) in olajšal rudarjenje. V kodi od Bitcoina je spremenil vse besede 'mine' (rudariti) v 'dig' (kopati), ker psi ne rudarijo ampak kopljejo.


Februarja 2014 je Dogecoin je svoj začetni načrt z 100 milijardami kovancev v obtoku spremnil kodo in umaknil omejitev tako da se vsako leto ustvari 5 miljard novih kovancev. Aprila 2015 se je
delo na kodi Dogecoin ustavilo in oba ustanovitelja sta se umaknila iz projekta.

Dogecoin je takrat postal le še en altcoin majhen in skoraj ničvreden, ki so ga dnevni trgovci občasno probavali pumpati, da so ga lahko zamenjali za druge kriptovalute.

Januarja 2021 je Dogecoin začel rasti, ko ga je začel omenjati Elon Musk, ki je z Teslo v istem času kupoval za 1.5 miljarde Bitcoinov.
Pojavile so se tudi reddit skupine, ki so ljudi prepričevale kako dobra investicija je ne glede na to da se ve, da v ozadju ni več nobene ekipe oz projekta, ki bi imela kakaršnekoli načrte za Dogecoin, je le špekulativni žeton, ki se ga ustvarja 5 miljard na leto.


Resnično odsvetujemo nakup Dogecoina še posebaj na trenutnih napumpanih vrednosti, ko bo zopet padel na minimalne znesek si ga lahko kupite v majhnih količinah in ga držite par let, ker se vsakem bikovskem ciklu pojavi neka skupina, ki želi na hitro zaslužiti in prične z "pumpanjem", da objavlja pozitivne novice in omenja dogecoin v forumih in socialnih omrežjih.
 

Similar threads

Na vrhu