Kaj je Aave?

0range42

Moderator
Član
Pridružen
18. feb 2021
Prispevki
22
Na kratko; Aave je protokol za služenje obresti na vaše vloge in izposojanje sredstev. Lani se je Aave iz modela posojanja P2P preusmeril v model na osnovi bazena. Likvidnost se položi v likvidnostni sklad - pomislite na Compound.
1613916467805.png
Vsak si lahko izposodi iz bazena z vplačilom zavarovanja (žetona). Obresti se določajo algoritemsko. Čim manj sredstev je na voljo v bazenu ob določenem času → večje so obresti (privabljanje večje likvidnosti zaradi večjih provizij za LP).

1*269cch9jc_YlS9rhM1ZNTQ.gif


Vsako sredstvo v združenju ima svoj lastni parameter posojila (LTV, Loan to Value), ki narekuje razmerje zavarovanja. Če je pozicija slabo zavarovana, se likvidira z diskontom (največ 50% posojila je mogoče likvidirati). To likvidacijske upravitelje spodbudi k nakupu zavarovanja.

Na dolgo;

Kako se Aave razlikuje od konkurentov?
Aave se od drugih posojilnih protokolov razlikuje po:

1) Prilagodljive cene. Uporabniki lahko preklapljajo med dvema različnima obrestnima merama - med stabilno in spremenljivo.

2) Hitra posojila. Podhranjena posojila, ki temeljijo na času odplačila (odobrena le, če so odplačana v istem bloku)

1613916844392.png
Kako zgleda načrt za Aave?
Trenutno je Aave Bazen Posojil (Aave Lending Pool) prvi bazen, zgrajen po protokolu Aave. Prihajajoča posodobitev »Pool Factory Update« (Posodobitev - Tovarna Bazenov) bo vsem omogočila, da ustvarijo svoj sklad = več posojilnih skladov z ločeno likvidnostjo, parametri, dovoljenji in vrsto sredstev.

Kako deluje upravljanje Aave?
Upravljanje je razdeljeno na dva dela:

1) Raven protokola - imetniki žetonov glasujejo o nadgradnjah in parametrih protokola (podobno kot MakerDAO)

2) Bazenska raven - LP-ji glasujejo glede na njihovo likvidnostno višino. Upravljanje vključuje posebne parametre skupine (na primer vrste zavarovanja).

To pomeni, da ima vsak sklad svoje upravljanje, ločeno od protokola. Imetniki žetonov LEND nadzorujejo protokol, LP-ji pa bazene.

Kaj je model žetona LEND?
0,25% vsakega posojila se zbere in zamenja za LEND. 80% zbrane pristojbine se sežge. 20% je dodeljenih "referenčnim integratorjem“.
Aave bo kmalu izdal članek o njihovih prihajajočih nadgradnjah za model upravljanja in žetonov (Aavenomics).
Veselimo se posodobitve "tovarne bazenov" in novega modela žetonov! Aave je na poti, da postane resen konkurent Compound-u, in se zdi daleč naprej s svojim lastnim žetonom tako z ekonomskimi pravicami kot upravljavskimi pravicami.

Zelo podobno kot tradicionalne delnice družbe.

-0range42
 

Priponke

  • 1613916577630.png
    1613916577630.png
    370,8 KB · Ogledi: 2

Similar threads

Na vrhu