Južno korejske menjalnice

Bonanza

Moderator
Član
Pridružen
17. mar 2021
Prispevki
35
Vodja južnokorejske finančne regulatorne agencije je sprožil polemiko z izjavo, da bi lahko vse borze kriptovalut v državi septembra zaprli.

Eun Sung-soo, se je skliceval na južnokorejski zakon o preprečevanju pranja denarja (AML), Zakon o poročanju o finančnih transakcijah (FTRA), ki je bil lani spremenjen in velja za kripto borze. Zakonodaja zahteva VASP (vloga ponudnika storitev navideznega premoženja) registrirati s finančnimi organi.
FSC (komisija za finančne storitve) je prijave za registracijo začela sprejemati 25. marca, vendar do tega še ni prišlo. Borza mora do 24. septembra odobriti registracijo s strani FSC. FSC bo odobril le borze, ki lahko zadostno dokažejo robustnost njihovih sistemov za boj proti pranju denarja.
Najpomembnejša kvalifikacija za registracijo VASP je uradno partnerstvo z lokalno poslovno banko.

Eun Sung-soo, vodja glavnega regulatorja finančnih storitev v Južni Koreji, je dejal, da so se do zdaj odzvale le 4 borze (Big 4-prve štiri v spodnjem naštevanju), vendar tuti to hodi po robu in ni še nič uradno dorečeno.

Južna koreja razpolaga z okoli 200 menjalnicami. Najbolj znane med njimi so: UPbit, Bithumb, Coinone, Korbit, GOPAX, Huobi Korea, Probit Korea, Bitsonic, Hanbitco, OKCoin Korea, ter ostale.

Tako, da če imate sredstva na teh menjalnicah jih pred septembrom prestavite na varno, velja previdnost in spremljanje dogajanja.

VIR:
 
Na vrhu