Ethereum dosegel 2.000 USD

-Daje_

Active member
Član
Pridružen
12. feb 2021
Prispevki
34

Ethereum dosegel 2.000 USD​


Ethereum doseže 2.000 USD, zasenčil jih je Bitcoin (NADOBRENO) 101


Dva največja kriptoasa, bitcoin (BTC) in ethereum (ETH) , sta na poti odkrivanja novih vrhuncev vseh časov.
Kljub nedavnim težavam, ki so jih povzročili visoki honorarji in so tekmecem pomagali rasti, je ETH prvič presegel 2.000 USD, medtem ko se je BTC, ki je še vedno 1 milijarda USD, povečal nad 56.000 USD.
V nedeljo (06:08 UTC) ETH trguje po 1.951 ameriških dolarjih, s čimer se popravlja nižji od novega najvišjega trenutka, ki znaša 2.043 ameriških dolarjev. Cena se na dan zniža za 3,8%, njen tedenski dobiček pa se zmanjša na manj kot 8%.
Visoke pristojbine za ETH zavirajo rally, saj se uporabniki DeFi selijo k konkurenčnim, bolj centraliziranim verigam, kot je Binance Smart Chain , medtem ko konkurenti vsako priložnost kritizirajo ETH.
Vendar se hkrati ponudba ETH, ki je na voljo za trgovanje, v zadnjem času zmanjšuje:
  • ETH, zaklenjen v DeFiju, je v nekaj več kot mesecu poskočil za 16% in dosegel 7,7 milijona ETH (15 milijard USD).
  • ETH, poslan na pogodbo o depozitu ETH 2.0 , kjer je bila zaklenjena več mesecev, je presegel 3 milijone ETH (5,9 milijarde USD).
  • Grayscale Ethereum Trust je od svojega ponovnega odprtja februarja prejel 222.958 ETH (435 milijonov USD).
Medtem BTC hkrati trguje po 56.789 USD, potem ko je včeraj dosegel 57.851 USD. Cena se je zvišala za 1,5% na dan in 21% na teden.
Cene dveh največjih kriptoasov so se popravile, potem ko je Teslov Elon Musk dejal, da se mu "BTC in ETH zdita visoka." Vendar sta se tako BTC kot ETH od takrat okrepila, saj je bitcoin pokazal večjo moč.

Vendar je Musk aprila 2020 dejal tudi, da je "cena delnic Tesle previsoka."

Od takrat se je cena ene najbolj vročih delnic zvišala za 458%. V istem obdobju se je BTC zvišal za 572%, ETH pa za 892%.
"Pričakoval sem, da se bo [BTC] dotaknil [ravni 50.000 USD], da bodo mediji lahko dobili nekaj naslovov in se nato nekoliko umaknili glede na neusmiljeno enosmerno potezo, ki smo jo videli v zadnjih 90 dneh, vendar se do zdaj dobro drži nad 50.000 USD, zato je povpraševanje zelo solidno. Še vedno pričakujte moč v srednjeročnem obdobju, vendar ne mislite, da ne bo brez volatilnosti v obe smeri, " je dejal Jeffery Wang, vodja ameriške skupine Amber Group . komentar po e-pošti.
Po besedah Filipa Gradwella, glavnega ekonomista pri Chainalysis , nizek priliv BTC na borze in visoka intenzivnost trgovine, ko cena narašča, kažejo na to, da bitcoin, ki je na voljo za nakup, pada, medtem ko povpraševanje narašča, kar pomeni, da bi se morale cene dvigniti.
"Vendar ... lahko pride do povečanega trgovanja z borzami, na primer prek posrednikov Over The Counter ( OTC ). Borze torej morda ne dajejo popolne slike tržnih razmer," je zapisal v svojem glasilu in dodal, da velike zdi se, da so vlagatelji v tednu 8. februarja zmanjšali svoj delež za 192.000 BTC.
"Zdi se mi, da smo v trenutku, ko počakamo," je dejal Gradwell in opozoril, da čeprav so veliki vlagatelji zdaj previdni, je to uravnoteženo z maloprodajnim povpraševanjem na borzah, ki pogosto sledi zagonu trga .
Vendar pa je eno najbolj bikovskih nekriptografskih podjetij, ameriški razvijalec programske opreme MicroStrategy , včeraj potrdilo, da so si lahko "brezplačno" izposodili več kot milijardo USD, da bi kupili več BTC, kar kaže na močno povpraševanje velikih vlagateljev.
"Trend je jasen: smo v fazi, ko se nekateri ljudje smešno bogatijo. Zadnja faza tega je bila konec leta 2017, toda realizirani dobiček na borzah je bil takrat polovica tistega, kar je zdaj. In dobički, ki jih dosežemo zdaj, so enako polovici vseh dobičkov, ki so bili kdaj koli ustvarjeni, "je zaključil Gradwell in dodal, da če bi bil ves bitcoin, ki je bil kdaj deponiran na borzah, kupljen takoj in nato prodan šele, ko je bil umaknjen, bi bil dobiček iz te trgovine do zdaj 78 milijard USD .

Vir: https://cryptonews.com/news/ethereum-hits-usd-2-000-outperformed-by-bitcoin-rally-9291.htm
 

Similar threads

Na vrhu