Decentralizirane borze z veliko rastjo v letu 2021

-Daje-

New member
Član
Pridružen
18. feb 2021
Prispevki
1

  • Rešitve za skaliranje, izboljšani modeli AMM in atomske zamenjave so med pričakovanimi novostmi.
  • Trenutni transakcijski stroški predstavljajo veliko oviro za uporabnika DEX-a.
  • Saga o GME je "več ljudem odprla oči za etos in potencial decentralizacije."

Decentralizirane borze naj bi se pospešile leta 2021 101


Kriptovalute so decentralizirane oblike elektronskega denarja, vendar so večinoma kraji, kjer dobite kriptoasete - borze - temeljito centralizirani. Ta centralizacija ima praktično in politično slabost, saj ne samo, da uvaja posamezne točke neuspeha, v katerih bi lahko izgubili dragocena sredstva, ampak bo verjetno privedla do koncentracije moči in vpliva.
Decentralizirane borze ( DEX ) so rešitev za to težavo in čeprav ostajajo relativno manjše v primerjavi s centraliziranimi borzami (CEX) (glede na količine), se zdi, da je večina industrije prepričana, da bodo leta 2021 priča znatni rasti k temu bo pripomogla uvedba novih inovacij, od rešitev za skaliranje na drugi ravni, izboljšanih modelov avtomatiziranega tržnega oblikovalca ( AMM ) in atomskih zamenjav .
Ta postopek izboljšanja in rasti je lahko počasnejši, kot bi si trg želel, toda tudi večja centralizirana kripto borza Binance je za Cryptonews.com povedala , da pričakuje, da bodo DEX-ji na koncu prehitel centralizirane borze.

Nižja, vendar raste​

Medtem, ko se industrije na splošno strinjajo, da bodo DEX leta 2021 priča rasti, so mnenja o tem, kako močna in hitra bo takšna rast, različna.
»DEX-i imajo precej visok prag vstopa in drage transakcije. Dokler se to ne spremeni, ne moremo pričakovati resničnega množičnega sprejemanja in prehoda na decentralizirane borze, «je povedal Alexi Lane, predstavnik projekta pri Ethplorer , raziskovalec žetonov Ethereum (ETH) .

Če pogledate obseg trgovanja, postane dokaj očitno, da so DEX-ji še vedno daleč od CEX-ov glede tržnega deleža. Največji DEX - Uniswap - ima trenutno dnevno 1,25 milijarde USD (po podatkih CoinGecko), Binanceov dnevni obseg pa 27 milijard USD.

Najboljših 5 DEX-ov po obsegu trgovanja:
Decentralizirane borze naj bi se pospešile leta 2021 102


V resnici se je v času pisanja 74 centraliziranih borz ponašalo z večjimi dnevnimi količinami kot Uniswap, ki je edini DEX med 75 najboljšimi borzami po obsegu trgovanja. Čeprav je trgovanje nedvomno koncentrirano večinoma okoli borz CEX, mnogi podatki, ki delujejo v sektorju DEX, trdijo, da se to znatno spreminja.
"Vsekakor mislim, da bodo decentralizirane borze v letu 2021 pridobile pomemben delež," je povedal Kadan Stadelmann, glavni direktor za tehnologijo Komodo (KMD ) in vodilni razvijalec Komodove rešitve za decentralizirano borzo AtomicDEX .
Priznal je, da se "DEX-ji trenutno ne primerjajo s CEX-i" glede obsega. Kljub temu je dodal, da moramo preučiti, kako ljudje začnejo ceniti DEX in njihovo vlogo na trgu.
»Eden od kazalnikov tega je nedavni dvig žetonov DEX na lestvici tržnih omejitev. UNI , 1INCH in CAKE, ki so trenutno znotraj top 100 tržnih omejitev in nobena od njih še ni obstajala pred 6 meseci, «je dejal CTO.

S pomočjo inovacij​

Številni tehnološki razvoj in inovacije bodo Stadelmannu olajšali dvig DEX-ov v letu 2021.
"Na vidiku je nekaj projektov, kot je Komodo, ki se osredotoča na ustvarjanje interoperabilnih rešitev, ki podpirajo ne samo žetone ETH in ERC-20, temveč tudi BTC, LTC in druga sredstva na decentraliziranih borzah," je dejal in se skliceval na dejstvo, da je večina DEX-jev omejeno na Ethereum blockchain in ERC žetone.
Martin Köppelmann, izvršni direktor Gnoze (GNO) , razvijalec tržnih mehanizmov za decentralizirano financiranje, je prav tako dejal, da bo tehnologija DEX-jem letos rastla.
"Mislim, da bo leto 2021 prineslo veliko presenečenj glede tega, koliko rastejo decentralizirane borze v primerjavi s centraliziranimi borzami," je dejal za Cryptonews.com .
Eno področje, ki naj bi mu bilo namenjeno veliko pozornosti, so algoritmi avtomatiziranega tržnega oblikovalca (AMM), ki jih DEX uporabljajo za cenitev sredstev namesto tradicionalnih naročil, ki jih uporabljajo CEXes.
"Leta 2021 pričakujemo, da bodo DEXe še naprej izboljševale modele AMM za učinkovitejše trge in pripravili nove načine za ustvarjanje donosa, da bi pritegnili ponudnike likvidnosti," je dejal tiskovni predstavnik Binanc.
Binance pričakujejo tudi rast finančnih instrumentov (npr. Opcije, terminske pogodbe, pogodbe o razliki) in instrumentov, ki so običajni v tradicionalnih financah. "Eden od novih trendov je priljubljenost sintetike, ki predstavlja sredstva v tradicionalnih financah," so dodali.
Decentralizirane borze naj bi se pospešile leta 2021 103

Za Martina Köppelmanna bo razširljivost pomembno področje izboljšav, saj Gnosis pričakuje, da bo leto 2021 DEX začelo uvajati rešitve na "Layer 2".
»To pomeni, da aplikacije, ki temeljijo na Ethereumu, izboljšajo tehnične lastnosti, na primer znižajo trenutno visoke transakcijske stroške. Trenutni transakcijski stroški so velika ovira za mnoge ljudi, ki želijo uporabljati te vrste storitev, «je dejal.
V posebnem primeru Gnosisa želi uvesti nove rešitve in izdelke, ki se osredotočajo posebej na povečanje cenovne dostopnosti, da bi s tem pritegnili male vlagatelje, ki si trenutno ne morejo privoščiti trenutnih cen.
"V eno takšno rešitev smo že uvedli naše izdelke, verigo Ethereum xDai, ki že dokazuje, da je priljubljen in učinkovit protistrup," je dejal.
Kot je bilo omenjeno zgoraj, večina DEX-ov omejuje trgovanje z žetoni ERC, čeprav CEX-i omogočajo enostavno trgovanje s sredstvi iz katere koli verige prek sistema, podobnega IOU . Kadan Stadelmann je dejal, da bodo to slabost od letošnjega leta naprej odpravljali.

Varnost in svoboda​

Drug trend, ki ga lahko opazimo v letu 2021, je, da skrb za varnost in skrbništvo spodbuja več trgovcev, da se obrnejo na DEX-e, saj ti po naravi vključujejo ohranjanje nadzora nad lastnim kripto-sistemom med trgovanjem. .
»DEX-i so večinoma bolj varni kot CEX-i. Na splošno so varnejši, ker ima uporabnik edini dostop do svojih zasebnih ključev, vendar to ne pomeni, da ni treba upoštevati varnostnih izzivov, «je dejal Stadelmann.

Opozoril je, da skladi likvidnosti, ki sodelujejo s protokolom AMM, prinašajo element centralizacije trgovanja z DEX, medtem ko so negotove pametne pogodbe še eno potencialno tveganje za decentralizirane borze.
»Za širšo uveljavitev morajo izboljšati tehnologijo AMM ali popolnoma odstraniti AMM iz svojih modelov. Ko se bodo pojavile nove rešitve, ki bodo spodbude ponudnikov likvidnosti kombinirale z boljšo splošno varnostjo, bomo opazili premik trga s CEX na DEX, «je dodal.
Druga, nedavno nastajajoča težava se nanaša na celotno sago GameStop, zaradi katere so različne trgovalne platforme ustavile trgovanje z delnicami in celo kriptovalutami.
»Ugotovili smo, da se vedno več ljudi obrača na DEX kot na alternativo centraliziranim borzam. Zdi se, da se bo ta trend nadaljeval z dogodki, ki se odvijajo okoli Robinhooda in delnic, kot sta GME in AMC , ki so malim vlagateljem pokazali, da uporaba centraliziranih ponudnikov prinaša ceno.

Kako velik?​

Čeprav se okoliščine zagotovo premikajo v prid decentraliziranim borzam, bo minilo nekaj časa, preden se bo resnično začela kosati z velikimi centraliziranimi borzami. Vendar pa bo borza na koncu še večja.
Tiskovni predstavnik je zaključil: »Kot katera koli nova tehnologija, ki nastaja, bo tudi za DEX potreben čas, da prevlada na trgu. Ne pričakujemo, da se bo to zgodilo leta 2021, vendar bodo DEX-e nekaj let pozneje prevzeli CEX-e. "

Vir: https://cryptonews.com/exclusives/decentralized-exchanges-set-to-accelerate-in-2021-9221.htm
 

Neznalček

Well-known member
Član
Pridružen
12. feb 2021
Prispevki
63
binance.png
Izjemna rast BNB in BSC. CZ in Binance sta ustvarila odlično mrežo, kjer v nasprotju z Ethereum Network ni treba skrbeti za pristojbine za plin (gas) in ne izgubljati časa s čakanjem na prenose. Ker omrežje trenutno uporablja 32,27%, je še veliko prostora za rast. Zato se številni uporabniki znajdejo na BSC in raziskujejo ekosistem DeFi, pri čemer uporabljajo nizkocenovne in hitre transakcije BSC, kar povzroča rast velikemu številu žetonov (tokens). Največ so pridobili $CAKE, $ BUSD in $ AUTO. Sledijo jim $JULD, $KEBAB, $TWT in $XVS, $SFP in $BAKE.
spletno mesto: https://www.binance.org/en/smartChain
vir: https://www.bsc.news/post/binance-smart-chain-recap-analytics-and-analysis-02-18-2021
 
Na vrhu