Cene zlata, hrane in altcoinov z imenovalcem BTC: Kako izmeriti vrednost premoženja v bitcoinih

-Daje_

Active member
Član
Pridružen
12. feb 2021
Prispevki
34

Cene zlata, hrane in altcoinov z imenovalcem BTC: Kako izmeriti vrednost premoženja v bitcoinih​


kilocover.jpg


21. februarja se je bitcoin v življenju dotaknil najvišje cene pri 57.844 ameriških dolarjev na enoto, potem ko je tržna ocena kriptoaktive prvič v zgodovini prejšnji dan prvič v zgodovini prečkala območje v višini 1 bilijona dolarjev. Medtem so se številna digitalna sredstva povečala na vrednost fiat, ko kovanci, kot so litecoin, ethereum in drugi, pridobivajo dobiček v primerjavi z ameriškim dolarjem. Ker pa je bitcoin osnovni imenovalec v smislu vrednosti, ga mora veliko kovancev ujeti.

Merjenje alternativnih kripto sredstev z Bitcoin​

Kriptovaluta Bitcoin (BTC) je zabeležila izjemne dobičke, veliko drugih digitalnih valut pa se je zvišalo tudi. Na primer, ethereum (ETH) je drugo največje digitalno sredstvo po tržni kapitalizaciji, ETH pa se je dotaknil cenovnega razpona 2.040 USD.

Zdaj je ETH v primerjavi z ameriškim dolarjem dosegel precej spodoben dobiček, saj se je v zadnjem mesecu spodbudno povečal za 76,32%, v zadnjih treh mesecih pa za 249,90%. Običajno ljudje cenejo vse v svoji lokalni fiat valuti, na primer ameriške dolarje ali evre, stvari pa so povsem drugačne, če druga kripto premoženja ocenjujejo proti BTC-ju ali z njim .

Cene zlata, hrane in altcoinov z imenovalcem BTC: Kako izmeriti vrednost premoženja v bitcoinih


Bitcoin ( BTC ) je 21. februarja 2021 dosegel najvišjo ceno vseh časov in dosegel 57.844 dolarjev za enoto v primerjavi z ameriškim dolarjem. Kaj pa, če bi v BTC izmerili druga sredstva ?
Na primer, podatki iz messari.io kažejo, da je eter, ki ima ceno v bitcoinih, vreden 0,0341 BTC, na spletnem mestu Tradingview pa je cena za objavo višja za 0,0343 BTC . Zdaj, čeprav je eter leta 2021 zabeležil spodoben dobiček v primerjavi z ameriškim dolarjem, je bil leta 2018 precej višji v primerjavi z BTC .

Cene zlata, hrane in altcoinov z imenovalcem BTC: Kako izmeriti vrednost premoženja v bitcoinihLeta 2018 bi lahko človek z enim ETH dobil precej več BTC . Letos bo posameznik z enim samim etrom dobil precej manj BTC .
Takrat januarja 2018 je bil en sam ETH okoli 0,1090 BTC . Takrat je bila cena Bitcoina približno tretjino današnje, medtem ko je bila vrednost etra bližje tistemu, kjer je bila takrat, čeprav le dotik višja. Enako lahko rečemo za nešteto drugih alternativnih sredstev v kripto ekonomiji.

Litecoin (LTC) je dober primer, saj je LTC kriptovaluta s tržno oceno približno 15,5 milijarde dolarjev in ima osmo največjo tržno kapitalizacijo. Proti fiat, LTC je naredil tudi letos v zadnjem mesecu v primerjavi z ameriškim dolarjem poveča nad 66%.

Cene zlata, hrane in altcoinov z imenovalcem BTC: Kako izmeriti vrednost premoženja v bitcoinih


Tudi Litecoin ( LTC ) je bil februarja 2018 vreden veliko več v smislu BTC .
LTC je v zadnjih treh mesecih pridobil 157% glede na dolar, vendar še ni dosegel najvišjih vrednosti kovanca (ATH). Litecoin je od ATH pred tremi leti še vedno oddaljen 38%, kar je znašalo 369,32 USD na LTC . V februarju 2018 je bil en sam LTC približno 0,019533 BTC, danes pa se en LTC zamenja za 0,003966 BTC .

Cene vsega v Bitcoinu dajejo drugačno perspektivo​

Ljudje lahko cenijo karkoli v BTC in v drugih skupnih imenovalcih ali obratno. Na primer, človek lahko danes dobi 2021 Lamborghini Huracan EVO za 5,08 BTC , povsem nova Honda Accord pa le 0,44 BTC . Za en BTC lahko dobite nedotaknjen 3,0-karatni diamantni prstan, 0,12 BTC pa kupi povprečno ameriško hrano celo leto.

Cene zlata, hrane in altcoinov z imenovalcem BTC: Kako izmeriti vrednost premoženja v bitcoinih


Takrat, ko je en kovanec prečkal pariteto z eno bankovcem Zvezne rezerve (1 dolar), je bil to mejnik. Nato je leta pozneje presegel vrednost ene trojne unče finega srebra (27 USD) in vsi so to opazili.

Leta kasneje je cena presegla vrednost ene trojne unče finega zlata in to je zagotovo pritegnilo pozornost. V soboto je BTC raztrgal še en ATH in prečkal pariteto z enim kilogramom finega zlata. Dejstvo je, da lahko skupni imenovalec pri merjenju stvari v BTC ali proti njemu zaznamo precej drugače .

Vir: https://news.bitcoin.com/pricing-go...or-how-to-measure-an-assets-worth-in-bitcoin/
 
Na vrhu