Resource icon

Navodila za vzpostavitev Metamask z Binance chain

Na Pancakeswapu, ki teče na Binance smart Chain, lahko trgujemo na več načinov. En način je preko uradne denarnice, za katero stoji sam Binance, več o tem tukaj ->

Mnogim ljubša alternativa, mogoče primerna za malce bolj napredne uporabnike, pa je uporaba Metamask vtičnika. Vsaka opcija prinaša svoje pluse in minuse.

- Binancova denarnica je resda uradni izdelek, a je z njim vseeno več težav. Predvsem gre za novejši in manj preizkušen produkt, ki ga pesti nekaj »hroščev«, čemur priča tudi slabša ocena v APP storu (3/5).

- Metamask je na drugi strani preverjena in zanesljiva izbira, ki le redko pusti uporabnika na cedilu, je pa potrebno pri uporabi paziti, da smo prisotni na pravem omrežju. Metamask je namreč primarno izdelan za Etrovo omrežje, torej ga moramo za delovanje na Binance smart Chain ukrojiti sami, hkrati pa paziti na pravilno uporabo!

V kolikor vam princip Metamaska NI poznan in se šele danes srečujete z njim predlagamo uporabo uradne denarnice, vsi ostali pa berite dalje.

POZOR: vaš BNB naslov bo (navidezno) isti kot vaš ETH naslov. Če bi radi imeli različen ETH in BSC naslov, potem za kreacijo uporabite enega od svojih pomožnih ETH naslovov, ali pa ustvarite novega za ta namen.

Vstopimo v Metamask vtičnik.

1613979510396.pngS klikom na dropdown meni »Main Ethereum Network« se nam odprejo vsa omrežja, ki so nam trenutno na voljo. Načeloma tam najdemo glavno Etrovo omrežje in njegova testna omrežja.

1613979536515.png


Naš cilj je, da dodamo novo omrežje – Binance smart Chain, zato kliknemo na zadnjo možnost – Custom RPC.


1613979547263.pngOdpre se okence, kamor lahko vpišemo podatke o BSC omrežju.

1613979557478.pngVnesemo spodnje informacije, vsako v svoje okence.Network Name: Binance Smart Chain

RPC: https://bsc-dataseed.binance.org

ChainID: 56

Symbol: BNB

Block Explorer :https://www.bscscan.com/


Na koncu postopka kliknemo Save.


Od sedaj naprej imate med opcijami v dropdown meniju možnost izbire Binance Smart Chain.

1613979567276.pngNa ta naslov lahko sedaj pošiljate Binance Coin (BNB). BNB je glavno menjalno sredstvo na Pancakeswapu oz. na vseh decentraliziranih menjalnicah, ki tečejo na BSC omrežju. BNB se hkrati porablja tudi za gas, temu namenu torej ne služi več Ethereum!

POZOR:
Pred trgovanjem vedno preverite, na katerem omrežju (network) se nahajate.
Ethereum Main Network: primerno za trgovanje z Etrom (uniswap, sushiswap....)
Binance Smart Chain: Primerno za trgovanje z BNB-jem (pancakeswap...)1613979577192.png


Ko pošiljate BNBje iz Binancove menjalnice v Metamask (z izbranim Binance Smart Chain network) izberite opcijo Binance Smart Chain v polju »Transfer network«

1613979591948.png
Vaš Metamask je sedaj opremljen z vsem potrebnim za trgovanje na Pancakeswapu!

Ne pozabite:

  • BNB je sedaj vaš gas, ne eter. Vedno imejte nekaj BNBja za opravljanje transakcij.
  • Zgornje sicer ne bo tak problem, saj so feeji na BSCju izjemno nizki, kar je tudi glavna prodajna točka BSCja.
  • Uniswap si je v zadnjih mesecih pridobil precej zaupanja. BSC in Pancakeswap vse to še čaka. Gre za nov produkt na katerem se nahaja precej eksperimentalnih projektov. Možnost za največji zaslužek, hkrati pa tudi za največjo izgubo. Trgujte na lastno odgovornost.
  • BSC je izjemno centraliziran, za razliko od Uniswapa, ki teče na Etru. Marsikoga to ne moti, je pa centralizacija možna vstopna točka za zlorabe in »rugpulle«, čeprav za slednje najbrž ni veliko možnosti, saj za projektom stoji veliki Binance.
Navodila pripravil: Community Member
Na vrhu